miercuri, 16 ianuarie 2013

Formatarea paginilor


Schimbarea mărimii hârtiei, a orientării şi a marginilor:

Dimensiunea hârtiei - se alege fila  Aspect pagină → grupul  Iniţializare pagină

Dimensiune (Page Layout → Page Setup → Size). Se selectează una dintre oferte.

Dacă varianta dvs. nu se află printre oferte atunci alegeţi Mai multe dimensiuni de hârtie (More Paper Size) situaţie în care va fi deschisă caseta de dialog Iniţializare pagină (Page Setup). Efectuaţi clic pe fila Hârtie (Paper):

- Dimensiunea foii de hârtie se alege din caseta Dimensiune hârtie (Paper size).

- În zona Examinare (Preview) în caseta Se aplică la (Apply to) se alege varianta dorită (porţiunea din document căreia i se aplică setarea respectivă). Dacă utilizatorul optează   pentru o dimensiune de pagină personalizată numai pentru o anumită parte a  documentului atunci se poziţionează    punctul de inserţie la  începutul paginii care se  doreşte a fi modificată, se aleg setările corespunzătoare şi în caseta Se aplică la (Apply to) se alege De la acest punct înainte (This Point Forward). Dacă anterior a fost selectată o  anumită zonă de text atunci putem alege varianta Text selectat (Selected text).

Orientarea paginilor - se stabileşte din fila Aspect pagină → grupul Iniţializare pagină

OrientarePortret sau  Vedere (Page Layout → grupul Page Setup  → Orientation→

Portrait sau Landscape):

Marginile paginilor se stabilesc din fila Aspect pagină → grupul Iniţializare pagină → lista

Margini (Page Layout → Page Setup →Margins). Se alege una dintre oferte.

Dacă doriţi să stabiliţi anumite valori pentru margini atunci alegeţi din listă Margini  particularizate (Custom Margins) situaţie  în care se va afişa caseta de dialog Iniţializare  pagină (Page Setup) cu fila Margini (Margins) prezentată anterior.

- În zona Margini (Margins) se stabilesc marginile, care se lasă pentru foaia de hârtie, în  casetele Sus (Top), Jos (Bottom), Stânga (Left), Dreapta (Right).

În caseta  Pt.  îndoire (Gutter) se introduce dimensiunea spaţiului suplimentar pe care  dorim să îl adăugăm marginii, în scopul îndosarierii (spaţiu pentru îndosariere). În zona  Examinare (Preview) se vede aspectul ajustărilor din document. De asemenea, din lista  Poziţie îndoitură (Gutter position) se poate alege unde să fie poziţionat acest spaţiu.

- În caseta Se aplică la: (Apply to:) se alege porţiunea din document pentru care se doreşte  aplicarea setării curente din fereastra Iniţializare pagină (Page Setup).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu