miercuri, 16 ianuarie 2013

Pictograme. Ferestre


Pictograme. Ferestre

Pictogramele sunt imagini mici care reprezintă fişiere, foldere, programe şi alte elemente. Dacă faceţi dublu clic pe o pictogramă de pe desktop, elementul pe care îl reprezintă se deschide sau porneşte. 

Pentru a adăuga o comandă rapidă pe desktop
  1. Găsiţi elementul căruia îi creaţi o comandă rapidă.
  2. Faceţi clic cu butonul din dreapta pe element, faceţi clic pe Trimitere la, apoi faceţi clic pe Desktop (creare comandă rapidă). Pictograma de comandă rapidă apare pe desktop.

Pentru a elimina o pictogramă de pe desktop

Faceţi clic cu butonul din dreapta pe pictogramă, apoi faceţi clic pe ştergere. Dacă pictograma este o comandă rapidă, numai comanda rapidă se elimină; elementul iniţial nu se şterge.

 

Mutarea pictogramelor

Windows aşează pictogramele una sub alta, în coloane, în partea stângă a desktopului. Dar această aranjare nu este definitivă. Mutaţi o pictogramă prin glisarea ei către o nouă amplasare de pe desktop.
De asemenea, Windows poate să aranjeze automat pictogramele. Faceţi clic cu butonul din dreapta pe o zonă goală de pe desktop, faceţi clic pe Vizualizare, apoi pe Aranjare automată.

Ferestre: descriere, operaţii cu ferestre
Deşi conţinutul fiecărei ferestre este diferit, toate ferestrele au în comun unele lucruri. În primul rând, ferestrele apar întotdeauna pe desktop, principala zonă de lucru a ecranului. De asemenea, majoritatea ferestrelor au aceleaşi părţi de bază:
Părţile unei ferestre obişnuite
  • Bara de titlu. Afişează numele documentului şi al programului (sau numele folderului, dacă lucraţi într-un folder).
  • Butoanele Minimizare, Maximizare şi Închidere. Aceste butoane ascund fereastra, o măresc pentru a acoperi întregul ecran şi, respectiv, o închid (urmează imediat mai multe detalii)
  • Bara de meniuri. Conţine elemente pe care se face clic pentru opţiuni într-un program. Consultaţi Utilizarea meniurilor, butoanelor, barelor şi casetelor.
  • Bara de defilare. Vă permite să defilaţi prin conţinutul ferestrei pentru a vedea informaţii care sunt momentan în afara zonei vizibile.
  • Borduri şi colţuri. Acestea se pot glisa cu indicatorul mouse-ului pentru a modifica dimensiunea ferestrei.
Operatii cu ferestre:

Mutarea unei ferestre

Modificarea dimensiunii unei ferestre

Ascunderea unei ferestre(Minimizare)

Închiderea unei ferestre

Comutarea între ferestre


Un comentariu: