miercuri, 16 ianuarie 2013

Tastatura


Tastatura este un dispozitiv de intrare care face parte obligatoriu din configuraţia minimă a unui calculator.Prin intermediul ei utilizatorul poate să transmită comenzi şi să introducă date. Tastele de pe tastatură sunt împărţite în 4 blocuri de taste :
  • Tastatura alfanumarică este folosită pentru introducerea datelor şi comenzilor, şi este formată din tastele care conţin cifrele, literele, caracterele speciale şi tastele Enter, Tab, Esc, PrintScreen şi Pause/Break.
  • Tastatura de editare este folosită pentru deplasarea cursorului şi corectarea textelor, şi este formată din tastele cu săgeţi şi tastele PageUp, PageDown, Home, End, Insert, Delete şi BackSpace.
  • Tastatura numerică este folosită pentru introducerea datelor numerice, şi este formată din tastele pentru cifre, pentru operaţii aritmetice şi tasta punct.
  • Grupul tastelor funcţionale este format din tastele notate cu F1, F2 … F12.
Pe lângă cele 4 blocuri de taste, mai există şi tastele reci (Ctrl, Shift şi Alt), care împreună cu tastele calde(cele din tastatura alfanumerică) generează combinaţii care pot fi înţelese de calculator; şi tastele comutator(Caps Lock, Num Lock şi Scroll Lock).
La ora actuală există mai multe tipuri de tastaturi, dar cele mai importante sunt: tastatura anglo-saxonă(QWERTY) şi tastatura franceză (AZERTY).

 Pentru asigurarea feedback-ului si evaluarea performantei se propune spre rezolvare următorule careu:

1
2
3
4
5
6
7
8
9









1.

1.     Tasta dintre literele V si N;
2.     Litera de pe tasta dintre Caps Lock si S;
3.     Tasta dintre literele X si V;
4.     Tasta dintre literele J si L;
5.     Tasta dintre literele A si D;
6.     Litera aflata pe tasta din dreapta literei O;
7.     Litera de sub Q vecina la dreapta cu S;
8.     Litera aflata la stanga lui V;
9.     Litera aflata in dreapta lui W.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu